İSTANBUL / PENDİK - Zübeyde Hanım İlkokulu

Nis

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Türk milletinin egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmesi sebebiyle büyük bir öneme sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk milleti, işgal altındaki vatan topraklarına karşı verdiği mücadelede, ulusal iradesini temsil eden bu meclisi kurarak, bağımsızlık ve özgürlük ideallerine adım atmıştır. Bu tarih, Türkiye'nin modernleşme ve demokratikleşme sürecinin de başlangıcı olarak kabul edilir.

Ancak 23 Nisan, sadece ulusal egemenliğin ilan edildiği bir gün değil, aynı zamanda tüm dünya çocuklarının bayramı olarak da kutlanır. 1929 yılında, Atatürk tarafından "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak ilan edilen 23 Nisan, çocuklara ve gençlere verilen değerin bir göstergesidir.

Bizlerde Zübeyde Hanım İlkokulu olarak Atamızın hediyesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını öğretmen,öğrenci ve velilerimizin yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladık.Kutlama programımızda emeği geçenlere,bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyor,dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkaldaşlarını rahmet,minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.Bu şanlı zaferin mimarları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve M.Akif ERSOY'u anma programı öğretmen ,öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde yapıldı.

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif ERSOY'u ve bu vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi  saygı,sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikler çerçevesinde  tüm öğretmen ,öğrenci ve personelin katılımıyla  deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatkikata katılanlar birinci siren sesiyle birlikte  ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okulu 1.45 dakikada tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Bu tatbikatla olası bir deprem anında toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve bu beceriyi kalıcı hale getirmek amaçlanmıştır.

Tatbikata büyük bir ciddiyetle katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda düzenlenen futbol turnuvası 3A-3B sınıflarının açılış maçıyla başladı.Turnuvaya katılım sağlayan tüm sınıflarımıza başarılar dileriz.

PENDİK ZÜBEYDE HANIM İLKOKULU VELİ AKADEMİLERİ PROJESİ

Sayın Velilerimiz,

İstanbul Veli Akademileri; İstanbul’daki resmî okullarda öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla hazırlanan okul merkezli veli eğitim projesidir.

2023-2024 Eğitim/Öğretim Yılı Veli Akademileri Eğitim Projesi kapsamında yapılacak olan seminer konuları belirlenmiştir. Bu kapsamda;

Ekim - Çocuklarda Duygusal Farkındalık ve Duygu Düzenleme Becerileri: “Çocuğumun Duygularını Nasıl Anlarım?”

Kasım - Okul Başarısında Ailenin Rolü

Aralık - Mahremiyet Bilinci, İhmal ve İstismar

Şubat - Sosyal Medya ve Teknolojinin Bilinçli Kullanımı: “Dijital Çağda Ebeveyn Olmak”

Mart - Öfke Yönetimi ve Zorbalık

Nisan - Okuma Kültürü

Konuları ile ilgili yüz yüze olarak katılım gösterebileceğiniz seminer çalışmaları planlanmıştır. Seminerler okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Seminerlerin tarih ve saatleri ilerleyen zamanlarda duyurulacaktır. Bu çalışmaların en az beş tanesine katılım göstermiş olan velilerimize Veli Akademileri Katılım Belgesi okul müdürlüğümüzce verilecektir. Projeye katılmak isteyen velilerimizin 15 Ekim’e kadar aşağıda bulunan linkteki formu doldurmaları gerekmektedir. Teşekkür ederiz.

NOT: TEK BİR ÖĞRENCİ İÇİN GİRİŞ YAPILMASI, AYNI KİŞİNİN BİRDEN FAZLA GİRİŞ YAPMAMASI GEREKMEKTEDİR.

Mrt

"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" kapsamında, gerekli şartları sağlayan okulumuza "Okulum Temiz Belgesi" verildi.

2023-2024 Eğitim -Öğretim yılında  okul kıyafetimiz.